Sigtuna Ungdomshem skapar en varm och trygg vardag med stort engagemang och kunnighet.

Kategori: Omsorg24

Tonårspojkar med blandade psykosociala problem, begynnande kriminalitet och/eller missbruk som inte längre kan bo kvar hemma är inriktningen på Sigtuna Ungdomshem. Målet med behandlingen är att ge ungdomarna förutsättningar och verktyg för att vända ett destruktivt beteende till en positiv personlighetsutveckling. Med hjälp av kunnig och erfaren personal skapas en tydlig struktur för varje ungdom.

–  Våra ungdomar har ofta en brist på struktur och behöver hjälp att bryta negativa mönster­, berättar Filiz Summersett, som är föreståndare på Röda Villan på Sigtuna Ungdomshem.

Sigtuna Ungdomshem består av två fristående villor som är inredda för att skapa en lugn, harmonisk och familjär atmosfär.

Mycket av arbetet för behandlingsassistenterna går ut på att samtala och motivera ungdomarna till att hitta meningsfulla och inspirerande sysselsättningar för att på sikt komma ut i arbetslivet eller till skola/praktik.

Vi arbetar väldigt aktivt för att få ut ungdomarna i arbetslivet och ser det som en viktig del i behandlingsarbetet. Även skolan ser vi som en grundläggande och mycket viktig del och vi hjälper dem att hitta den skolform som passar just dem. Vi är ett viktigt stöd i kontakten och samarbetet med skolan, förklara Filiz.

Personalen på Sigtuna ungdomshem är utbildade specialpedagoger, alkohol-/drogterapeuter och socionomer. De har lång erfarenhet av arbete i arbetsmetoder såsom Motiverande samtal, ART, ACT och RePULSE.

–  Vår kunniga och engagerade personal jobbar i välfungerande team runt ungdomen och de olika individerna i verksamheten kompletterar varandra för att stötta på bästa sätt. Då våra ungdomar är unika och har olika behov av stöd är det extra viktigt att vår personal har den utbildning och erfarenhet som rätt matchar våra ungdomars behov, förklara Filiz.

Filiz Summersett, som är föreståndare på Röda Villan på Sigtuna Ungdomshem.

Stöd av Omsorg24

När Filiz tillträdde som föreståndare i juli 2019 var Sigtuna Ungdomshem redan igång med Omsorg24 sedan en tid tillbaka. Det blev en glad överraskning för Filiz som tidigare jobbat i ett verksamhetsstöd som var väldigt krångligt och tidskrävande.

– När jag kom som ny föreståndare och upptäckte Omsorg24 kändes det som att jag var på 2000-talet igen, Omsorg24 känns modernt och uppdaterat, berättar Filiz.

Lönehanteringen och all administration tog tidigare mycket tid i anspråk men med Omsorg24 har den administrativa tiden minskat avsevärt.

Det är så här det ska funka.

– Om jag ser till att schemat stämmer och personalen har möjlighet att godkänna så är det bara för mig att trycka på en knapp så kommer hela rapporten ut, konstaterar Filiz.

Filiz är särskilt nöjd med funktionen att medarbetare kan önska vilka pass de vill ha och hon använder funktionen frekvent i sitt dagliga arbete med att täcka vakanta pass.

– Det är så skönt att slippa ringa runt till all personal då det behövs sättas in extrapersonal, jag sparar oerhört mycket tid på att personalen själva kan önska vilka pass de vill ha.

– Jag rekommenderar verkligen Omsorg24 till liknande verksamhet som vår, det är ett modernt och tidsbesparande system som är enkelt att lära sig, avslutar Filiz.

Dela:

Fler nyheter:

Meny