Allevi rekryterar IT-chef från E.ON

Kategori: Allevi

Fredrik Santander tar över rollen som IT-chef (CTO) hos Allevi. Fredrik kommer närmast från E.ON där han hade rollen som Enterprisearkitekt med ansvar för E.ONs IT-struktur.

Med en gedigen erfarenhet av IT-strategiska frågor från åren på E.ON och som IT-arkitekt på Alfa Laval, är Fredrik den ultimata matchningen för uppdraget som IT-chef hos Allevi.

E-hälsobolaget Allevi erbjuder systemstöd för verksamheter inom omsorgssektorn i Sverige, främst inom personlig assistans, hemtjänst, boenden och individ- och familjeomsorg.

Fredrik och Christian

  Allevi har idag sju olika produkter för den svenska omsorgsmarknaden och har som målsättning att förvärva 1-2 produktbolag per år. Det ställer höga krav på den övergripande strukturen för såväl IT-strategi som arkitektur. Vi ska vara bäst i branschen och leverera mest nytta för våra kunder. Att kunna välkomna Fredrik med hans kompetens och erfarenhet är vi otroligt glada över, säger Christian Ljunge VD på Allevi.

Att Allevi verkar i en bransch som gör gott för samhället, var en av anledningarna till att Fredrik valde att tacka ja till uppdraget. Och det är just kopplingen mellan det mänskliga och IT som Fredrik vill fokusera på hos Allevi, dit han tar med sig sina erfarenheter från att ha arbetat i större organisationer. 

  Min ledstjärna är att se till att människor kan göra sitt jobb bättre och bidrar IT till det så är det toppen. Att Allevi gör något som är viktigt för människor på riktigt triggar mig och att jag dessutom får vara med på Allevis tillväxtresa, gjorde valet att tacka ja till tjänsten enkelt, säger Fredrik och fortsätter: 

  Jag ser det som att människorna, processerna, informationen och IT-systemen är fyra viktiga komponenter som alla måste finnas för att bolaget ska lyckas. Jag är intresserad av alla dessa och jag ser oerhört mycket fram emot att få sätta mig in i och förstå hur vi kan göra alla dessa processer ännu mer skarpa hos Allevi.

Fredrik Santander

Fredrik kommer i egenskap av IT-chef att ta en plats i Allevis ledningsgrupp som idag består av VD, operativ chef, ekonomiansvarig, säljchef och kommunikationschef. Fredrik tillträdde den nya tjänsten hos Allevi 1 oktober 2022.

För mer information vänligen kontakta

Louise Frei, Kommunikationschef Allevi AB
+46 70-329 48 00

Christian Ljunge, VD Allevi AB
+46 707 78 79 48

Dela:

Fler nyheter: