Nyheter

Allevi förnyar assistansbranschen med ny mjukvarulösning

Allevi stärker sin position som en av Sveriges främsta mjukvaruleverantörer till välfärdssektorn genom nylansering av produkten Aiai. En modern och innovativ mjukvarulösning skräddarsydd för assistansbranschen. 

Marknads­avdelningen expanderar

Välkommen till Allevi, Paula!
I slutet av februari kunde vi hälsa Paula Langré välkommen till Allevi och rollen som marknadsansvarig. Paula kommer att arbeta med marknadsföringen av samtliga Allevis produkter och varumärken.

Vad gör du på jobbet, Kicki?

Jag är säljare inom vårt affärsområde, boende och säljer våra två system Tenilo och Omsorg24. Båda är utvecklade för de av våra kunder som driver vård- och omsorgsboenden.

Hampus Ek, utvecklare och teamledare för Carefox utvecklingsteam i Jönköping.

Vad gör du på jobbet, Hampus?

Hampus Ek, utvecklare och teamledare för Allevis utvecklingsteam i Jönköping. Jag jobbar med Carefox, som är Allevis verk­samhets­stöd för hemtjänst. Jag skriver en hel del kod, men har också ansvar för att koordinera teamet så att vi bygger rätt saker, i rätt ordning. Det gör jag i samarbete med vår scrum master, Vincent.

Anders Perulf, marknadsområdeschef för Individ och familj samt Boende.

Välkommen till Allevi, Anders!

Anders Perulf, är ny marknads­områdes­chef för Individ och familj samt Boende. Han började sin tjänst hos oss på Allevi nu i oktober. Här är en kort intervju med Anders där han berättar lite om sig själv, sin bakgrund och delar med sig av sina första intryck.

Isabel Andersson

Allevi rekryterar CFO från Aim’n

I mars började Isabel Andersson sin tjänst som CFO på Allevi. Hon kommer närmast från sportmode­företaget Aim’n och har tidigare arbetat som CFO på konsultbolaget Sigma.

Assistans­löner i trygga händer

Allevis lönetjänst Mylon växer och vi är glada att få hälsa Erika Ahlgren och Robin Clason välkomna till företaget. Båda har snabbt funnit sig tillrätta i sina nya roller.

Allevi rekryterar IT-chef från E.ON

Fredrik Santander tar över rollen som IT-chef (CTO) hos Allevi. Fredrik kommer närmast från E.ON där han hade rollen som Enterprisearkitekt med ansvar för E.ONs IT-struktur.

Allevi ingår samarbete med Qnister Whistle

Allevi ingår ett samarbetsavtal med Qnister – ett mjukvarubolag som tillhandahåller digitala lösningar och konsultation inom juridik. Produkten Qnister Whistle hanterar visselblåsnings­ärenden vilket är en efterfrågad funktionalitet hos Allevi-kunderna.

Nu lanserar vi Mylon

Idag lanseras Mylon – löneservice för omsorgssektorn. Via Mylon blir lönehanteringen enkel och säker, vilket möjliggör mer tid att fokusera på kärnverksamheten – omsorgen.

Allevi rekryterar ny affärs­områdeschef från Pulsen

Allevi rekryterar Kerstin Lundgren som ny affärsområdeschef för produktområdet personlig assistans och produkten Aiai. Kerstin kommer senast från Pulsen Omsorg, men har även haft ledande positioner inom såväl vård- och omsorgssektorn som IT-branschen. Den nya tjänsten på Allevi tillträder hon den 7 juni.

Kaustik förvärvar Vimpol System AB

Förvärvet kompletterar Kaustiks marknads­dominerande ställning inom personlig assistans och privat hemtjänst samt möjliggör en offensiv satsning mot den växande boendemarknaden.

Inger Grönhof – en obotlig optimist

Inger Grönhof är norrländskan med mångårig erfarenhet av kundservice och administration som sedan hösten 2017 arbetar i Kaustiks kundsupport.

Niklas Bergström – allt annat än en tyst norrlänning

När Kaustik behövde stärka upp sin sälj- och marknads­avdelning med ytterligare en kund­ansvarig säljare blev valet enkelt. Efter ett tips från en anställd kontaktades Niklas Bergström, en redan van användare av Aiai med gedigen erfarenhet från assistans­branschen.

Alexandra Ekström – användar­upplevelsens ambassadör

Den ständigt växande och allt viktigare IT-branschen fick Alexandra Ekström att utbilda sig till UX-designer. UX står för User Experience eller användar­upplevelser på svenska. Enkelt förklarat arbetar Alexandra med att förbättra användar­upplevelsen i Aiai.

Kunder ber om få bli en del av ELFA

ELFA Assistans har anordnat personlig assistans sedan 2007 och Eva Lundin jobbar som uppdragsansvarig på huvudkontoret i Solna. Som uppdragsansvarig är hon ansvarig för den regelbundna kontakten med kunder samt är närmaste chef för assistenterna.

Full fart på Furuboda Assistans

Närhet, förtroende och respekt är ledord inom Furuboda Assistans. Men att vara transparenta och bjuda in till gemenskap är minst lika viktigt för assistansbolaget.

Skogen funkar för alla

Vi fick följa med Friluftsfrämjandets funkisgrupp på en lärorik dag i skogen. Vi fick bland annat träffa eldsjälen Ewa Palm och lära oss mer om vad som hör hemma i naturen.

Kommunikation är grunden för allt

På Fellingsbro folkhögskola i Örebro har Linda Eriksson, pedagog på Nationellt kunskapscenter för dövblindfrågor (Nkcdb) sitt kontor. För henne var det en självklarhet att aktivera sig inom funktionshinderrörelsen, inte minst för hur mycket den påverkar hennes egen vardag.

”Vi älskar Omsorg24!”

Stödum AB beskriver sig själva som “ett litet vård- och omsorgsföretag med stort hjärta.” Företaget bedriver HVB-verksamhet och familjehem med bland annat behandlingshemmet Villa Villerkulla.