Tahguas Gebremicail – medarbetaren som slutade och kom tillbaka

Tahguas Gebremicail är Allevis nygamla support­medarbetare. Tahguas, som även kallas för Taggen, jobbade i Allevis support under sommaren och hösten 2018 och var då anställd via ett bemannings­företag.

Publicerad

– Jag trivdes direkt i Allevis support, alla kollegor var så hjälpsamma och snälla, jag har haft många uppdrag i flera olika kundsupporter men hos Allevi trivdes jag väldigt bra, berättar Tahguas.

Uppdraget hos Allevi blev dock kort då Tahguas erbjöds ett annat arbete hos tidigare arbetsgivare som då gällde under en längre tid. Men valet var inte lätt.

– Jag trivdes så bra med Allevi så det var inte ett helt lätt val. Jag insåg dock efter en tid på min nya tjänst att jag valt fel. Därför blev jag väldigt glad när en ny tjänst på Allevi utlystes i början av året, förklarar Tahguas.

Tahguas har en bakgrund från omsorgen och har jobbat som stödassistent på ett gruppboende, som personlig assistent, som stödassistent på ett äldreboende och som stödperson inom psykiatrin.

– Min erfarenhet från omsorgsbranschen tror jag gör att jag har en förståelse för kundernas arbete och att jag på grund av det kan hjälpa till ännu bättre, säger Tahguas.

Efter åren inom omsorgen kände Tahguas att det var dags att utmana sig själv. Då hon länge tyckt att det varit jobbigt att prata med människor och att det hindrade henne i hennes yrkesval bestämde hon sig för att söka ett arbete där hon fick möjlighet att verkligen öva på detta.

– Jag ville utmana mig själv och testa mina gränser, så jag sökte ett jobb inom event och försäljning. Det var verkligen något helt nytt för mig och jag lärde mig mycket, framför allt att våga ta plats, beskriver Tahguas.

Efter en tid inom eventbranschen sökte Tahguas sig vidare och hamnade på supporten för ett larmföretag.

– Jag är inte så tekniskt lagd så första dagen tänkte jag, här kommer jag inte vara länge, men till slut klarade jag även det. Jag supporterade till och med tekniker när de var ute på larmjobb, berättar Tahguas.

Nu är Tahguas tillbaka i supporten och hon ser fram emot sitt nya uppdrag. Med erfarenheterna från omsorgen, eventförsäljning och larmbranschen hoppas Tahguas kunna hjälpa kunderna på bästa möjliga sätt.

– Mina år i de olika branscherna har nu gjort mig tuff och envis, jag ger mig inte och släpper inte en uppgift förrän jag vet att kunden är 100% nöjd, beskriver Tahguas.

Kollegorna i supporten som nu består av Inger Grönhof, Jonny Burman och Johan Engström tycker Tahguas är toppen och något helt annat än vad hon är van vid.

– Det är som en helt annan värld här på Allevi. Det är en varm och fin stämning bland kollegorna och kunderna är så himla trevliga, säger Tahguas.

När Tahguas inte svarar på frågor från Allevis trevliga kunder lägger hon gärna tid på musik.

– Jag älskar att sjunga så det blir många karaokekvällar hemma med pop och R’n’B. Inger är nog glad att vi inte är grannar, avslutar Tahguas glatt.

Tahguas började i Allevis kundsupport den 14 februari, så många av er har kanske redan hunnit prata eller maila med henne. Om så inte är fallet, hoppas vi att ni snart får höra Tahguas sköna stämma.

Välkommen tillbaka till Allevi, Tahguas!

Läs mer