Välkommen till Allevi, Anders!

Anders Perulf, är ny marknads­områdes­chef för Individ och familj samt Boende. Han började sin tjänst hos oss på Allevi nu i oktober. Här är en kort intervju med Anders där han berättar lite om sig själv, sin bakgrund och delar med sig av sina första intryck.

Publicerad

Anders Perulf, marknadsområdeschef för Individ och familj samt Boende.

Kul att ha dig här, Anders. Hur känns det så här långt?
Tack, det känns väldigt bra. Jag har bara varit på Allevi ett par veckor så det är mycket som är nytt. Men det är som det ska vara, det är spännande och roligt.

Vad har dina första uppgifter varit?
Nu i början har jag fokuserat på att sätta mig in i företaget och de olika affärsområdena samtidigt som jag har pratat mycket med mina nya kollegor för att lära känna dem. Jag har haft en hel del möten och hängt mycket vid kaffemaskinen.

Hur hittade du hit?
Jag sökte tjänsten för att jag drivs av att jobba med saker som faktiskt gör skillnad, men där det också finns en stark och sund företagskultur i botten. Jag vill vara i ett sammanhang och i en verksamhet som sköts väl och bedrivs som ett företag men som också de facto gör skillnad.

Hur ser du på Allevi och framtiden, vad vill du vara med och göra med bolaget?
Allevi är ett oerhört spännande företag och det finns väldigt mycket kunskap och ett stort engagemang i hela organisationen. Det vill jag ta fasta på. Vi har växt och ska växa mycket framåt, både organiskt och genom förvärv. Nu måste vi arbeta oss samman och organisera oss på rätt sätt för att få fördelar av vår ökade storlek så att vi ska kunna leverera ännu bättre lösningar för våra kunder.

Vad har du gjort tidigare?
Jag är ekonom i grunden, men har alltid arbetat med människor på ett eller annat sätt. Jag har en lång karriär från bemannings- och rekryteringsbranschen bakom mig, i roller som affärs­utvecklings­chef och affärsområdes­chef. Senast kommer jag från PBM Sweden, som sedan några år är en del av Kry. Min roll där var affärsområdeschef för business to business. Innan dess jobbade jag som chef för Bemanningscentrum på Karolinska Universitets­sjukhuset.

Vad går du igång på?
Igen, möjligheten att kunna göra skillnad. Resultatet av min insats ska inte bara synas på sista raden. Den ska synas där, men inte enbart där. För mig är det viktigt att vara i en bra, välskött verksamhet där vi kan leverera bra resultat – som i sin tur gör att det blir möjligt att göra ännu större skillnad. Och den möjligheten känner jag finns här på Allevi.

Anders Perulf, är ny marknads­områdes­chef för Individ och familj samt Boende

Som ledare är det förstås viktigt att få med sig folk. Hur gör du, har du ett arbetssätt?

Kanske inte ett arbetssätt men min ledarskapsfilosofi är transparens, tydlighet och delaktighet. Jag har haft olika ledande positioner i merparten av mitt arbetsliv och för mig har jobbet aldrig handlat om att jag själv ska göra underverk. Jag går lika mycket igång på att någon annan utvecklas, gör något fantastiskt bra, gör den där affären eller gör skillnad på något annat sätt. Kan jag skapa möjligheter för kollegorna i teamet att göra ett bra jobb så blir jag glad, då har jag gjort min del.

Anders Perulf, marknadsområdeschef för Individ och familj samt Boende.

Om du fick välja en alternativ karriär, och inte behövde tänka alls på försörjningen, vad skulle du bli då?
På sätt och vis valde jag en alternativ väg redan under studierna. Jag läste ekonomi och blev ju ekonom, men bestämde mig redan under slutfasen av min utbildning att renodlad ekonomi inte var något jag ville syssla med på heltid. Istället blev det att jag direkt började arbeta med människor. Så egentligen har jag aldrig jobbat med ekonomi. Jag ångrar inte att jag pluggade ekonomi, snarare tvärtom, för det hjälper ju en hyfsat mycket nästan oavsett vad man tar sig för. I ledarroller är det ju väldigt mycket enklare om man har koll på siffror och hur resultaträkningar och annat fungerar.

Mitt drömyrke när jag var liten var kock. Då gör man nånting helt annat. Man jobbar inte med siffror eller människor utan man står där och presterar kreativt varje dag. Jag är ingen makalös matlagare så det hade kanske inte blivit någon vidare karriär, men jag tycker det är väldigt roligt att laga mat.

Tack Anders. Välkommen till Allevi och lycka till!

Läs mer